Tanken på att starta eget företag hade funnits i många år när Susanne Östlund öppnade sin första smådjursbutik i Rättvik 2018.
Då låg butiken KLÖS på Knihsgatan men idag hittar man det stora utbudet av hund-, katt och smådjursprodukter i en ny större lokal på
HSB-gatan.

– Det känns toppenbra, säger Susanne. Vi utvecklas hela tiden och fler och fler kunder hittar hit och är jättenöjda. Vi har ett stort utbud av foder och säljer bland annat ett uppskattat varumärke som inte finns att köpa längre norrut i Dalarna. Vi blir dessutom mer och mer uppmärksamma på vad vi stoppar i våra djur. Det är inte alls ovanligt med exempelvis glutenfritt foder. Att köpa färskt foder har också blivit otroligt populärt, både kött och fisk.

När jag frågar Susanne om hon har något speciellt i butiken, något som ”sticker ut”, går hon och hämtar vagnen. En vagn som ser ut och fungerar som en barnvagn.

– Det är en praktisk vagn för hunduppfödare som till exempel ska iväg med flera valpar på samma gång. Men det finns flera användningsområden. En gång såg jag faktiskt en person som var ute och gick med sin kanin i en sådan här vagn, säger Susanne och skrattar glatt.

Hundkläder är också något som ökar i popularitet. Susanne hade först inte tänkt ta in det i sortimentet men efterfrågan blev allt större. Idag finns det bland annat stickade tröjor till lite mindre hundraser i butiken. Något som också säljer bra är flytvästarna.

Innan jag lämnar KLÖS för den här gången skickar Susanne med ett stort tack till sina trogna kunder!