När jag i veckan träffade Hans From hade det gått drygt fyra månader sedan han öppnade dörrarna till Station Grön, ett kombinerat konstgalleri och café, i det gamla stationshuset i Rättvik. Jag tror att många med mig är intresserade av att nu höra hur första sommaren har gått och vad vi kan vänta oss framöver.

– Jag öppnade konsthallen och vår första utställning i april. Utställarna, närmare bestämt nio stycken, har varit mycket positiva och naturligtvis glada över att få möjligheten att synas. Många andra gallerier och även kulturhuset här i Rättvik har ju som bekant hållit stängt på grund av Covid-19. Försäljningen har dessutom gått över förväntan och det känns ju jätteroligt, säger Hans.

Caféet som har en tydlig vegetarisk nisch, öppnade till sommaren. Den yngre målgruppen nådde Hans ganska direkt men nu ser han också många äldre människor som vågar testa på något nytt. Just nu pågår utställningen Färg och form i Tid och Rum men redan
den 19 september öppnar nästa utställning med fokus på stål, brons och järn.

– Det här blir en spännande utställning säger Hans. Det är en dokumentation och en hyllning till de människor som byggt upp mycket av vårt välstånd. Gruvdrift och stålframställning men också berättelsen om stålarbetarna och deras hem i Isslingby/Borlänge.

Fram till nyår öppna ytterligare två utställningar där fokus ligger på glas, silversmide, textil och måleri. Station Grön har en tydlig
kulturell idé. Att med tre pågående utställningar på samma gång nå alla på något sätt.
Måleriet, skulpturerna och fotografierna – olika uttryckssätt i en inspirerande helhet.