Det har på många sätt varit en annorlunda sommar i år, så även i hockeyhallen i Furudal. Jag har stämt träff med IFK Ore Hockeys kanslichef Anders Andersson för att tala om sommarens hockeyskola och om hur planerna fick ändras in i det sista.

– I månadsskiftet mars/april hade vi 800 anmälda barn och ungdomar till hockeyskolan, vilket var betydligt fler än åren innan. All planering var klar. Vi skulle fira hockeyskolan 40 år den här sommaren med en rad extra aktiviteter och ”pompa och ståt”. Men vi vet ju alla vad som hände, säger Anders och fortsätter. Folkhälsomyndigheten gav tydliga besked och vi fick tänka om. Hur skulle vi göra? Att avboka all verksamhet var aldrig ett alternativ.

IFK Ore hockey lade ner mycket tid på att hitta lösningar. De såg över riktlinjer och förde långa diskussioner om hur de på ett tryggt och säkert sätt skulle kunna genomföra sommarens hockeyskola. Arbetet resulterade i åtta veckors Summer Hockeycamp med totalt ca 550 aktiva hockeyelever.

– Man har tagit emot 50 personer per Camp, fördelade på två grupper under tre dagar.- Matchläger söndag-tisdag, sanering onsdag. En ny grupp torsdag-lördag och ytterligare städning och sanering söndag, så har det rullat på i sommar, säger Anders. Naturligtvis har även boendet på Hockeyborg anpassats. 25 hockeyelever har bott på övervåningen, och 25 på det nedre planet, båda med separata ingångar. Grupperna har också hållits åtskilda i hockeyhallen.

Eftersom inga utomstående fick komma in i lokalerna sändes alla matcher på svensk hockey-TV. Det fungerade väldigt väl och var mycket populärt bland föräldrarna. Uppskattning har klubben också fått från Svenska hockeyförbundet som varit på besök i sommar. Förbundet var enligt uppgift mäkta imponerade över hur klubben lyckats Corona-anpassa verksamheten. Anders tror att det var just det som bidrog till att klubben nu inom kort kommer att stå värd för två TV-puckläger och Tre kronors J17 och J18 läger.

På väg hem från Furudal tänker jag tillbaka på allt som hänt sedan början av mars. Jag slås av hur man i Ore gått från en period av total uppgivenhet och känsla av katastrof till att, på ett så kreativt sätt, ta sig samman och lösa uppgiften. 
Imponerande!