Just nu pågår Rättviksveckan på Rättviks Golfklubb. Tävlingen som i år arrangeras för 59:e året i rad lockar deltagare från hela Dalarna men även från stora delar av landet.

Många bokar hotellrum och stugor år från år och golfklubben får mycket beröm för arrangemanget men också för den otroligt fina golfbanan.

I år har klubben haft mellan 150-200 startande per dag och vi får ett samtal med bröderna Peter Olsson och Thomas Angantyr. Thomas är bosatt i Rättvik och har spelat golf under Rättviksveckan sedan 90-talet. Hans bror Peter bor i Borlänge men spelar också mycket här i Rättvik.

– Att spela golf under den här veckan är tradition, säger Thomas. Vi träffar alltid många trevliga bekanta och stämningen är god. Det här blir min andra tävlingsdag av fyra inbokade.

Peter håller med. Han åker från Borlänge och deltar under sammanlagt tre tävlingsdagar den här veckan. Idag spelar golfarna en ”18-håls fyrboll bästboll” vilket innebär att man spelar parvis med var sin boll. Det bästa resultatet på varje hål räknas.

Vi önskar alla tävlande lycka till!