Så här års när det är kallt är det många som besväras av torra händer. Kanske är du en av dem som upplever ett obehag med att händerna känns strama, fnasiga nagelband och till och med svidande sprickor.  

Vi träffar Eva Ollas som jobbar som diplomerad nagelterapeut och driver salong i Rättvikshälsans lokaler i centrala Rättvik.

– Det första man tänker på när man talar om naglar är kanske skönhetsvård. Lackade naglar i trendiga färger, gärna med lite glitter eller annan finess, säger Eva. Men faktum är att mycket av min tid går till att lindra nagelproblem av olika slag. Naglarna säger väldigt mycket om vårt välbefinnande och hälsotillstånd.

Här ger Eva tips om hur du på bästa sätt tar hand om dina händer nu när luften är extra torr.

Vill man undvika besvär måste man vara extra noga med att alltid bära handskar eller vantar när man är utomhus. Ta hand om dina händer i tid – mycket kan du klara själv hemma med några utvalda produkter.

  1. Börja med en peeling som först och främst har en rengörande effekt. De fina kornen i peelingen rengör dina händer på djupet och tar bort döda hudceller och avlagringar. 
  2. Applicera en finmolekylig nagelbandsolja. Oljan går snabbt in i nagelbädd och nagelband.
  3. Nästa steg är en bra handkräm som ger fukt och som återfettar huden.
  4. Vill du kan du också behandla händerna på natten. Då smörjer du in dig med en riktigt fet kräm, sätter på ett par bomulls- eller plasthandskar och låter det sitta över natten. Vill du påskynda processen kan du dessutom sätta på dig ett par varma vantar.